Trajnim bazik në Implantologjinë dentare me
Dr. Fisnik Mekaj – Kirurg oral & Implantolog

Programi

 • Kirurgji në pacient
 • Planifikimi i trajtimit protetikorë implantologjik
 • Kurs praktik – protetika implantologjike. Vendosja e implanteve në modele plastike, abatmentet e shërimit. Marrja e masës/ transferimi me metodën e hapur
 • Kurs praktik – protetika implantologjike, suturimi. Vendosja e implanteve në nofulla kafshësh dhe suturimi.

Pjesmarrësit certifikohen në fund të trajnimit

Kursi fillon: 20 – 21 Shtator

Regjistrimi mbyllet : 16 Shtator

Cmimi i kursit: 650 euro

Regjistrimi deri më 15.08.2019, cmimi: 520 euro

 

Agjenda e kursit (20 Shtator):

09:00 – 09:45 – Bazat e Kirurgjisë Orale dhe Implantologjisë

Anatomia e kokës dhe qafës, Topografia kirurgjike, Sterilizimi, kushtet Septike dhe Aseptike

15 minuta pauzë

10:00 – 10:45 – Trajtimi, Planfikimi dhe menaxhimi i Protokolit Kirurgjik të Implantologjisë

Teknikat augmentative

11:00 – 12:00 – Komplikimet dhe trajtimi i komplikimeve

Vendosja e abatmenteve shëruese, rindërtimet e përkohshme dhe Finale

Dreka

13:00 – 13:45 – Bazat e vlerësimit radiografik të pacientit, teknikat e vlerësimit radiografik, puna me njësinë tomografike, 3D planfikimi i implatenve bazuar në 3D aktuale dhe imazhet panoramike

Avantazhet dhe disavantazhet e cdo teknike radiografike

14:00 – 14:45

Planifikimi i trajtimit Implant- Protezë. Prezentim me protokoline protetikës së implanteve

Prezentimi i zgjidhjeve dhe produkteve protetikore të BioHorizonit.

15:00 – 16:00 – Principet bazike dhe teknikat e marrjes së masave mbi implante, metoda “Open Tray”

Vendosja e implanteve në modele, abatmentit shërues dhe transferimi me teknikën “Open-Tray”

 

Agjenda e kursit (21 Shtator):

09:00 – 10:45 – Kirurgji në pacient

15 minuta pauzë

11:00 – 15:00 – Kirurgjia implantive, Hands-on Workshop

Prezentimi, Simulimi i pacientit dhe fusha kirurgjike e preparimit, demonstrimi kirurgjik në nofullat e kafshëve, incizioni dhe lamboja mukoperiostale, shpimi dhe vendosja e implantit, teknikat e augmentimit dhe suturat.

15:00 – 15:30 – Diskutim dhe pyetje

16:00 – Certifikimi dhe Darka

Gjatë pauzave do të mund të freskoheni me kafe dhe pije në byfe

Numri kontaktues për rezervim: 049668444

Contact

 • Lagja Pejton, Rruga Pashko Vasa
  Nr.18, Prishtine 10000, Kosove
 • Tel: 038 735 183; 044 156 756; 049 156 756
 • Monday / Friday - 09:00 - 18:00 h
  Saturday - 10:00 - 14:00 h